Локација

Управа Босне и Херцеговине за заштиту здравља биља

Маршала Тита 9a
71000 Сарајево

Контакт

Тел:  +387(0)33/290-700

Факс: +387(0)33/290-711

E-mail: infouprava@uzzb.gov.ba
Web: www.uzzb.gov.ba

Банер

Одржана обука на тему „Пост контрола садног материјала воћа и винове лозе“

Ел. пошта Штампа
Управа БиХ за заштиту здравља биља је у оквиру Пројекта „Институционална подршка сертфиковању и контроли садног материјала“, подржаном од стране Републике Чешке – (Чешке Развојне агенције и Института за тестирање и контролу у пољопривреди), дана 24.10.2017. године организовала обуку на тему „Пост контрола садног материјала воћа и винове лозе“. Обука је одржана у расаднику „Доминант“ д.о.о. Чапљина.


Учесници обуке су били стручна лица и инспектори који раде контролу и сертификовање садног материјала у Босни и Херцеговини  као и представници Управе.

Ова обука представља још један корак ка успостављању функционалног система сертификовања садног материјала у Босни и Херцеговини, с обзиром да је циљ овог Пројекта осим успостављања матичњака и производње сертификованог садног материјала, уклањање извозних баријера и рјешавање стања на домаћем тржишту. 

Током обуке, еминентни стручњаци из области контроле и сертификовања садног материјала, Петер Болелуцки и Давид Бенеш из Републике Чешке су присутнима представили процедуру контроле производње и пост-контроле садног материјала воћа и винове лозе.