Локација

Управа Босне и Херцеговине за заштиту здравља биља

Маршала Тита 9a
71000 Сарајево

Контакт

Тел:  +387(0)33/290-700

Факс: +387(0)33/290-711

E-mail: infouprava@uzzb.gov.ba
Web: www.uzzb.gov.ba

Банер

Одржано предавање студентима постдипломских студија одсјека фитомедицине Пољопривредно-прехрамбеног факултета Универзитета у Сарајеву

Ел. пошта Штампа
На иницијативу Пољопривредно-прехрамбеног факултета Универзитета у Сарајеву, у сриједу 29.10.2014.године, у просторијама Управе БиХ за заштиту здравља биља, (у даљем тексту: Управа) одржан је  информативно – едукативни састанак на тему „Организација рада Управе и легислатива“.
Састанку су присуствовали асистенти и студенти одсјека фитомедицине са Пољопривредно-прехрамбеног факултета Универзитета у Сарајеву и представници Управе БиХ за заштиту здравља биља. Предметне теме су представљене кроз предавања путем којих су присутни упознати са:
  • надлежностима, овлаштењима, задацима и активностима Управе;
  • надлежностима и овлаштењима надлежних органа ентитета и Брчко дистрикта БиХ;
  • легислативом ЕУ из области заштите здравља  биља, сјемена и садног материјала пољопривредног биља, пестицида и минералних ђубрива и донесеним законским и подзаконским прописима из наведених области у БиХ;
  • програмом посебног надзора (системске контроле) над карантинским штетним организмима на кромпиру у БиХ и
  • међународним активностима Управе.
Предавање су одржали директор Управе и службеници стручних одјељења Управе. Учесници састанка су размијенили информације и искуства из предметних области и размотрили могућности  унапређења будуће сарадње између Управе и Пољопривредно-прехрамбеног факултета Универзитета у Сарајеву.