Локација

Управа Босне и Херцеговине за заштиту здравља биља

Маршала Тита 9a
71000 Сарајево

Контакт

Тел:  +387(0)33/290-700

Факс: +387(0)33/290-711

E-mail: infouprava@uzzb.gov.ba
Web: www.uzzb.gov.ba

Банер

ОДРЖАН САСТАНАК СА ДИРЕКТОРИМА ИНСТИТУТА И ЗАВОДА

Ел. пошта Штампа
Директор Управе Босне и Херцеговине за заштиту здравља биља, Раденко Радовић и замјеник директора Сеид Узуновић, дана 04.06.2014. године, одржали су састанак са директорима; Пољопривредног института Републике Српске Војиславом Тркуљом, Федералног завода за пољопривреду Омером Куртовићем, Федералног агромедитеранског завода Марком Иванковићем и директором Института за заштиту биља и животну средину из Београда Ненадом  Доловцем са сарадницима.
На састанку је генерално размотрено актуелно стање и извршена процјена ризика од појаве, како карантинских, тако и регулисаних економски штетних организама у овим државама. У том смислу, посебно је размотрено стање у подручјима која су била захваћена поплавама. Закључено је да, у овом тренутку, надлежне службе немају података нити сазнања са терена о појави наведених штетних оранизама. Закључено је да је неопходно наставити интензивно пратити стање на терену, брзо размјењивати информације о евентуалној појави штетних организама и посебно наглашена важност процјене ризика на регионалном нивоу.
Учесници састанка су размијенили информације и искуства из надлежности института из Београда, института и завода у БиХ и Управе и размотрили могућности и перспективе унапређења сарадње између ових институција.